Keramische tegels

Keramische Tegels

Keramische tegels zijn steeds populairder. Meer en meer mensen zijn overtuigd over het plaatsen van keramische tegels. Wij gaan daar volledig mee akkoord. Bekijk hier de voordelen van keramiek en waarom ook jij overtuigd zal zijn van een keramische tegel boven bijvoorbeeld een natuursteen. 
 
Keramische tegels zijn harder dan de verschillende natuursteen soorten en bieden bijgevolg meer weerstand tegen slijtage en krassen. Dit komt door de homogene samenstelling van kleien en de hoge baktemperatuur van meer dan 1.200°C. Veel Italiaanse bedrijven gaan ver in de ontwerpen van keramische tegels. Waardoor ze de perfecte imitaties maken van eender welke natuursteen. Ook houtimitaties zijn meer en meer niet meer te onderscheiden van het echte parket. Door de inkjet technologie kan men elk door de natuur geschapen dessin fotografisch reproduceren met keramiek. 
 
Waarom zou je kiezen voor keramische tegels?
  • Keramische tegels zijn zeer onderhoudsvriendelijk. De tegels zijn namelijk vlekvrij! Vlekken kunnen er niet blijven in hangen, waardoor je na een kleine kuisbeurt er al van af bent. Ze kunnen geen producten opnemen waardoor ingewikkelde behandelingen met onderhoudsproducten en voedende zepen overbodig zijn. Daarbij zijn ze goed bestand tegen zuren en huishoudelijke chemicaliën.
  • Ongeglazuurde tegels of ook wel volkeramische vloertegels kunnen zowel binnen- als buitenshuis geplaatst worden. Waardoor je zowel binnen als buiten éénzelfde stijl kunt hanteren.
  • Keramische tegels zijn beschikbaar in alle stijlen en maten. Ze kunnen zoals de normale 60×60 tegel zijn, maar wij verkopen ook XXL tegels, waardoor er een pak minder voegen zijn. Of je kan ook kiezen voor zeer kleine tegels, om een mozaïek te creëren in je huis. Voor elk wat wils dus. 
  • Tegels van keramiek zijn kleurvast! En dat is iets wat zeker niet onbelangrijk is, zeker voor een buitenterras. 
  • Ze zijn slijtvast en hebben geen last van krasvorming. Dat noemen wij bij De Ganck ‘geen zorgen’, klinkt dat niet aantrekkelijk? Daarbovenop zijn ze maatvast en vorstbestendig, zeker iets om in het hoofd te houden bij de aanleg van een tuin of zwembad. Kortom, ze gaan langer mee dan een natuursteen of houten variant. Kiezen voor een duurzaam project is meer dan ooit belangrijk. 
  • De prijs is interessant. Dat is zeker voor vele gezinnen een belangrijke overweging om voor een keramische vloer te gaan. Ze zijn natuurlijk te vinden in allerlei prijsklassen, maar met een klein budget geraak je al heel ver, wat niet altijd het geval is bij een uitzonderlijke natuursteen. Ze gaan bovendien ook zeer lang mee, waardoor je niet om de zoveel jaar je huis opnieuw moet renoveren.
  • Er bestaan ook keramische tegels in antislip. Een hoge antislipwaarde is van belang als de tegel in een natte ruimte komt te liggen, zoals bijvoorbeeld de badkamer. Ook buiten kan dit een gevoel van veiligheid geven. Onze winters kunnen ijzig en nat zijn, dan komt een antislip terras voor jouw tuin zeker van pas. 
  • Er bestaat geen vloer die beter te combineren is met vloerverwarming dan keramische tegels. Ze zijn namelijk de perfecte geleider van de warmte. Het is altijd leuk als jouw ruimte geen storende verwarmingselementen heeft hangen. Overweeg je vloerverwarming? Kom even langs en we bespreken de mogelijkheden. 
  • Keramiek kan ook verwerkt worden in je kasten, meubels, badkamermeubels etc… Maatwerk in keramiek is bijzonder mooi en creëert direct een luxe uitstraling in je ruimte. Volledige keukenmeubels en aanrechten worden gemaakt uit prachtige keramische platen. Ook een douche of een lavabo kan mee ingewerkt worden in een keramisch meubel. 
 
Ook overtuigd van een keramische vloer in je huis? Maak je afspraak in onze toonzaal in Merelbeke en wij helpend heel graag verder met meer persoonlijke details.

Wij hebben interieurexperten die jou verder kunnen helpen!

Maak je eigen moodboard van ideeën!